dijous, 9 de juliol del 2015

49 CANTADA D'HAVANERES DE CALELLA DE PALAFRUGELL

El passat dissabte 4 de juliol de 2015, es va celebrar la clàssica Cantada d'Havaneres a Calella de Palafrugell, amb l'assistència d'un públic fidel, i que gràcies a la televisió de Catalunya, TV3, vam poder gaudir tots els que no vam poder assistir en persona .
Aquest any ha estat per a mi, una de les millors cantades d'havaneres, oferint als televidents un so de qualitat, i amb uns presentadors sense errors, i uns grups de cantaires molt bons, tal com es mereix aquest festival, en teoria, el més clàssic i veterà dels festivals que es celebren a Catalunya

Els presentadors, David Galceran i Laia Ferrer, van estar a l'alçada de l'esdeveniment. Correctes, sense protagonismes, i molt professionals.

Quatre grups d'havaneros van tenir l'honor de protagonitzar aquesta cantada:
-ARJAU
-L'ESPINGARI
-NEUS MAR
-PORT BO

ARJAU


L'ESPINGARI


NEUS MAR


PORT BO
Per finalitzar, com sempre, tots els grups junts van cantar La Bella Lola i El meu Avi dirigits pel mestre Josep Bastons.
No em va agradar gens que alguns components dels que formaven l'elenc de cantaires es posessin a tocar instruments marcant el temps abans que el director pogués marcar-lo. La Bella Lola va sonar amb un ritme més viu del que és habitual en aquesta típica havanera, i el mestre Bastons no va poder fer res perquè se li va anar de les mans.
Per la resta, tot perfecte.


VEURE VIDEO A:
http://www.ccma.cat/tv3/alacarta/cantada-dhavaneres-a-calella-de-palafrugell/49-cantada-dhavaneres-de-calella-de-palafrugell/video/5537215/