diumenge, 8 de juny del 2014

GRUP LA VELLA LOLA


Ells mateixos s'autodefineixen a la seva web com:

"Dues veus mixtes i una guitarra al servei de la cançó. Ens avala una llarga experiència en la cançó marinera: havaneres, valsets, taverna, amb un ampli repertori. Desde sempre amb tres objectius: Fer-ho bé, passar-ho bé i fer-ho passar bé. Musics professionals."

"Actualment som dues veus mixtes amb formació musical (Marta Bombí i Josep Bergadà) i una guitarra. L'essència de la formació sorgeix l'any 1988 data a partir de la qual els seus components canten junts. És el setembre de 2004 quan neix La Vella Lola com a formació estable i oberta a qualsevol idea musical, amb la ferma intenció de fer arribar l’ havanera i, en general, la cançó de taverna i de caràcter mariner a tots els racons on sigui possible, sempre amb el màxim rigor."

Web:
http://gruplavellalola.blogspot.com.es/

dijous, 5 de juny del 2014

TOMÀS GIL



El passat dia 4 del present mes de juny, ens acaba de deixar el gran compositor de sardanes Tomàs Gil i Membrado, autor d'unes 1300 sardanes aproximadament. Qualificat per la Confederació Sardanista de Catalunya com el compositor més prolífic de sardanas.

Nascut a Horta de Sant Joan, a la Trierra Alta, el 20 d'abril de 1915, va ser instrumentista, compositor i director de cobla. També va compondre obres simfòniques, música religiosa, coral i, durant una època, molta música lleugera.

El 1963 va formar part de la cobla Barcelona com a instrumentista. De la seva gran composició s'ha de destacar el gairebé un centenar de premis obtinguts per les sardanes com: Hospitalenca, Coll de Jou, Roca de Quer, Tarragona, Lloret bonica, El nostre Lluís, La cova de les falcies, La mare de Déu de Gràcia, Una vela a l'horitzó entre altres.
L'any 2010 va ser galardonat amb la Creu de Sant Jordi.

Fonts:
http://ca.wikipedia.org/wiki/Tom%C3%A0s_Gil_i_Membrado

diumenge, 1 de juny del 2014

GRUP ULTRAMAR


El Grup Ultramar es va fundar l'any 2000 per Àngel Riba i Núria Berengueras. Nuria havia gravat el 1996 Antologia de l'Havanera amb el Grup 4 Veus.
El grup anterior del qual van formar part, es deia Grup 4 Veus, conegut des de 1991 per l'espectacle "Antologia de l'Havanera".
Núria Berengueras

En els fundadors es van unir Carolina Oliver i Pere Rodríguez, també procedents de l'anterior Grup 4 Veus.
Tots els componenetes tenien una llarga experiència, el que feia veure el futur amb esperit de superació i ganes de fer coses noves dins de l'estil del cant d'havaneres, com així va ser.
Així neix el Grup Ultramar, grup d'altíssima qualitat, molt acoblat en les seves veus, i que donen a l'havanera un aire fresc que necessitava.
Han participat en la coneguda i popular Cantada d'Havaneres de Calella de Palafrugell.
L'any 2006 s'incorpora al grup l'acordionista Francesc Membrives i el 2008 també entra a formar part del Grup Ultramar el Joan Ramon

Discografía:
2002 - Homenatge a Ortega Monasterio

2009 - Ronda Litoral

El Grup Ultramar, actualment está integrat per Nùria Berengueras (Veu i guitarra), Francesc Membrives (Acordió i veu), Joan Ramon (Baix, guitarra i veu) i Àngel Riba (Veu i percussió)

Web:
http://www.ultramar.cat/ca/