dilluns, 7 de juliol del 2014

48a Cantada d'Havaneres de Calella de Palafrugell

Tot va començar amb una trobada de cantaires, a Calella de Palafrugell, a la taverna de Can Batlle, l'any 1966. I ja no ha parat, fins ara.
Cada any, se celebra a Calella de Palafrugell, a la primera setmana de juliol, la més important cantada d'havaneres de tot el món.
Així doncs, el passat dia cinc de juliol es va celebrar la 48a cantada d'havaneres. TV3 es va encarregar que tots poguéssim gaudir d'aquesta Cantada en directe

Aquesta vegada, els grups que van delectar el nombrós públic reunit a la mateixa platja de Palafrugell, el van brodar. Molta qualitat. Més de vint mil persones van gaudir d'aquest espectacle en directe



Cal fer menció especial als tècnics de so que van aconseguir alguna cosa que l'any passat va brillar per la seva absència, i és que un bon espectacle musical no és res si no se sent bé. Aquesta vegada sí que ho han aconseguit. Perfecte.
Només falta perfeccionar el so amplificat de les acordions. No està aconseguit, almenys el que es va sentir per televisió.

Els grups van ser aquesta vegada:

Port Bó (Palafrugell)

Mariners de Riera (Matadepera)

Peix Fregit (Palafrugell)

Els Pescadors de L'Escala


El llistó cada vegada ho posen més alt.
Port Bó, amb unes veus molt acoblades i amb una sola guitarra aconseguir un so realment bo. Altíssima qualitat en la seva interpretació. Són uns mestres de l'havanera.
Sorprenent, per la seva alta qualitat, l'actuació de Mariners de Riera.
Impressionant les veus de Peix Fregit i no menys Els Pescadors de l'Escala. Quina manera de tocar la guitarra i la acordió.

La majoria de les havaneres eren de creació pròpia, però vam poder sentir alguna clàssica com "Mi madre fue una mulata" o "Tornaré"

Al final d'aquest gran concert, el mestre i compositor Josep Bastons, va dirigir a tots els components junts interpretant la Bella Lola i El Meu Avi.


Va ser de bogeria. Tot el públic cantant amb els músics. Molt emocionant.
Fins i tot hi va haver un grup de castellers que van fer les delícies dels assistents mentre cantaven la bonica havanera del mestre Ortega Manasterio, El Meu Avi, convertida en un himne del catalanisme més romàntic.
La presentació principal, va estar a càrrec de l'Espartac, de TV3.

Espartac Peran

I fins l'any que ve !!!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada