dimarts, 29 de novembre del 2011

CAMÍ DE LA CREU DE CANET

LA CREU DE CANET

Pedracastell, més conegut com la Creu de Canet de Mar.
Anar des de Sant Iscle de Vallalta fins a la Creu de Canet és un camí que m'encanta per anar a caminar, contemplant al mateix temps els meravellosos paisatges que s'observen caminant per aquests camins.


"L'origen de la creu de Canet està en el 1901, quan el Papa León XIII va demanar que els pobles aixequessin creus per a commemorar el nou segle. En 1902 es va aixecar una creu dissenyada per Lluís Domènech i Montaner i promoguda per Marià Serra. Aquest monument va caure en 1926 a causa d'un fort vendaval. La segona creu va ser una còpia de la primera i es va erigir un any després. Amb l'arribada de la guerra, el moviment anarquista la va decidir derrocar per juliol de 1936. L'actual creu és de 1954 i es va construir amb l'impuls d'un grup de joves catòlics". 

Quan arribes allí dalt, sempre et trobes amb excursionistes que gaudeixen de la vista que s'observa des de la Creu, mirant al mar. Des d'allí es veu el mar, i les poblacions costaneres d'Arenys de Mar, de Canet i de Sant Pol. Val, la pena anar solament per a veure aquest preciós paisatge.

LA CREU

Panoràmica des de la Creu



LA CREU

Panoràmica des de la Creu

Panoràmica des de la Creu

LA CREU

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada