dilluns, 25 d’abril del 2011

CARAMELLES 2011 -Recorregut


Com cada any per aquestes dates tan assenyalades, ELS CANTAIRES DE SANT ISCLE celebren la PASQUA recorrent tots els llocs de SANT ISCLE DE VALLALTA per alegrar als veïns amb les seves cançons típiques de Caramelles.

Desgraciadament, aquest any, el nostre estimat director, Antonio Espiell Saleta, no va poder dirigir personalment al grup per culpa d'una indisposició, per sort, gens greu.

El grup, sota l'adreça d'en Quico (acordió) i ajudat de Pere (Guitarra) sabent la dificultat que això comportava, es van esforçar per a deixar el més alt possible el llistó, en honor al seu director.

El mèrit sens dubte l'hi devem als ensenyaments d'Antonio Espiell.




El recorregut estava exposat des de feia dues setmanes per a advertir als veïns de les corresponents visites, així com de l'horari.
Van sorgir imprevists d'última hora, com per exemple la defunció d'un veí del Veïnat de la Salut, i que alguns veïns es van posar d'acord perquè aquest any no anessin a cantar les Caramelles.
També a última hora, es va suspendre la visita de Can Quico Borrell. Però en canvi, se'ns va avisar a temps per a cantar en Cal Paraire. L'any anterior no va poder ser per culpa de les inclemències del temps.

El recorregut va quedar així:
Dissabte 23 d'Abril

15:00 C/.Doctor Barri
15:20 Can Isidro Planas
15:45 C/. de la Creu
16:00 Veïnat de Can Solé
16:15 Can Pigó
16:30 Cal Paraire
16:45 Can Paturu
17:00 Veïnat de Can Llop
17:30 Can Cisteller
17:45 Can Feliçó
18:00 Can Carrabiscu
18:20 Can David
18:30 Can Ramón Pagés
18:45 C/. Francesc Macià
19:00 Casal de la Gent Gran
20:15 Can Puigverd
20:40 Ca l'Arenys
21:00 Can Rodríguez
21:30 Can Barraquer

Diumenge 24 d'Abril
09:00 Ca l'Aranyó
09:15 Can Beneta
09:30 C/. Octavi Rocosa
10:00 Esmorzar i cantada a "La Taverna d'en Sidro"
11:45 C/. Baltà
12:00 C/.Pau Casals
12:15 Avda. Barcelona
12:30 C/. Josep Mª Collet
12:45 C/.Església
13:00 C/. Sant Jaume
13:15 Ajuntament

Les cançons que aquest any havia preparat el nostre mestre i director del grup Antoni Espiell, eren:
-Somni d'or (lletra i música: Antoni Espiell)
-Un any nou (lletra i música: Antoni Espiell)
-Maria de les trenes (lletra: Ramon Rivera, musica: Josep Saderra)
-Llum de Pasqua (lletra i música: Antoni Espiell)
-El Minyonet (popular)
-L'Empordà (lletra: Joan Maragall, música: Enric Morera)

El repertori es va respectar íntegrament, en homenatge a l'esforç del nostre director Antoni Espiell.

Pasqual no va poder tocar la guitarra perquè encara no s'ha recuperat d'una lesió en el dit de la mà dreta. Es va dedicar a cantar.


Pemi es va dedicar a més de cantar, a repartir flors entre les dones.
Aquest treball, abans ho feia el nostre desaparegut company Quim. Pepmi, fent un gran esforç, va complir amb el treball que el nostre benvolgut Quim feia des de feia anys. I ho va fer perfectament Segur qu'en Quim, des del cel, estarà orgullós d'ell.


José María València, com sempre infatigable i trabajador, amb la seva cistella per a recollir donatius.
Recentment operat d'una pròtesi en el maluc, no li va impedir complir amb el seu treball. Un altre en el seu lloc, per bastant menys, no s'hagués presentat. 
Però Josep Mª està fet d'altra mena. És una persona amb esperit de sacrifici pel grup, i així ho va demostrar una vegada més.

Josep Maria Valéncia amb la Cistella


Aquí teniu unes quantes fotos en les quals podeu veure al grup durant el seu recorregut.

No hi ha videos com altres anys, perquè l'autor dels vídeos de Caramelless de sempre, el meu fill Carles (Charly), estava de vacances aquests dies. Una llàstima!
Moltes fotos falten perquè l'autor de les mateixes (que és un dels cantaires i creador d'aquest blog) a causa d'unes vegades a les presses per cantar, i altres, perquè no van sortir amb la qualitat desitjada, no ha pogut ampliar aquest reportatge.
Si alguns dels seguidors d'aquest blog vol contribuir amb la seva fotos o vídeos, no té més que enviar-los a aquest blog  o a través del correu electrònic fragonal@gmail.com i seran publicats fent referència a la seva procedència.

Però bo, amb la millor voluntat del món, aquí us deixo un petit homenatge d'aquest petit gran grup, Els Cantaires de Sant Iscle, que treballen de forma infatigable per a mantenir els costums dels nostres avantpassats perquè perdurin i no es perdin en l'oblit.

És admirable com en moltes de les nostres visites a nostres masies més allunyades, es reuneixen les famílies senceres, des dels avis, que són els quals alimenten aquestes tradicions, fins als néts. És el millor regal que poden rebre Els Cantaires de Sant Iscle quan van a aquests llocs a cantar les Caramelles.
¡Molt emocionant!.
¡Visca Sant Iscle i visca Catalunya!.
 

Café després de cantar


Cal Paraire és un veïnat que mereix el nostre respecte. Vicens, un dels més antics veïns del lloc, ens va avisar perquè anéssim a cantar. Aquest senyor és l'ànima del veïnat i és el portaveu que es preocupa perquè nosaltres, Els Cantaires de Sant Iscle, arribem a aquests llocs allunyats i puguem aportar el nostre petit òbol i així poder contribuir a mantenir aquesta tradició tan antiga com és el cantar les Caramelles.








Aquí podeu veure a la nostre alcaldessa Nuria Sans



Recorregut per carrers de Sant Iscle e Vallalta

FOTOS D'EN GOICO
Aquí teniu fotos d'alta qualitat fetes pel nostre company, cantaire i presentador del grup, Ramón Goicoechea, durant el recorregut pels carrers de Sant Iscle de Vallalta






Paco i darrere a l'esquerra Pemi i a la dreta Marc

Pere i darrere Joan Torrent

En el centre Joan Mora, darrere a l'esquerra, Isidro, i a la dreta Avelino

d'esquerra a dreta, Albert, Pasqual. i València.

Martí i Joan Argemí



¡Bona Pasqua i fins l'any que ve!!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada